søndag 12. september 2010

MATVRAK!


Som mange veit, så har eg Cøliaki. Det er betyr at eg bør planlegge meir i forhold til mat, sidan eg ikkje kan få i meg mjøl av bygg, rug, kveite (hvete) eller spelt. På reise kan det være ei utfordring, men mi erfaring er at en skal være fy så uheldig før ein ikkje får mat.

Og et tips til alle med cøliaki: TA MED MARIANNE PÅ TUR! Ho har hatt full kontroll heile tida, ho har laga glutenfrie musliboller som krisemat og har skrive ut ei liste over restauranter som irske cøliakiere har anbefalt. Det er rett og slett heilt utrulig! Eg har anstrengt meg så lite at det er kvalmt, men er utrulig takknemlig for å ha ei slik god og omsorgsfull venninne!!

Og det har vore veldig god service over alt, og veldig god mat. Berre sjå her på noko av det eg har fått:

Lunsj i går var squashsuppe med heimebaka glutenfritt brød! 

Beshoff ligger i O'Connell street

Her fikk eg deilig fish&chips for første gang sia eg
fikk diagnose

I dag gikk vi for italiensk lunsj

Og det var en koselig liten restaurant ved hovedhandlegatam med et inngangsparti
som vi berre har sett maken til på film

I kveld satsa vi på indisk

Og det var rett og slett bare fantastisk!

I går kveld var vi forresten innom en koselig pub, 
der eg drakk noko dei kalla irsk kaffe ;)
Og på tv-skjermen var det ein fasinerande sport som heiter Rugby. Det hadde litt samme effekten på meg som ei trafikkulykke, eg vil egentlig ikkje sjå, forstår ikkje kva eg ser på men greier ikkje å la være. 
I dag kom eg over definisjonen på denne sporten, syns den var litt dekkande ut frå det eg såg i går:
4 kommentarer:

 1. Fikk ikke med deg at jeg (Marianne): 1. Gikk inn på hjemmesiden til Irlandsk cøliakiforening og fant informasjon der at det finnes en liste over anbefalte restauranter/kafeèr. 2. Leste at denne listen kun er forbeholdt (betalende)medlemmer av denne cøliakiforeningen. 3. Sendte en e-post til foreningen og spurte om det var mulig å få anbefalinger for vår tur til Dublin, noe som resulterte i at de likesågodt sendte meg hele listen. :-)

  Og god sørvis fra hotellet som kjøpte papp-brød til deg! :-)

  SvarSlett
 2. Men du har jo ikke fortalt meg at du gjorde alt dette, du blir bare mer og mer imponert over deg Marianne! OG SUPERGLAD FOR Å HA DEG SOM VENNINNE!!:):):)

  SvarSlett
 3. Trodde kanskje jeg gjorde det. Men godt mulig at jeg eller du eller begge ble distrahert av en av disse søte irene ;-)

  SvarSlett
 4. Tror nok helst på det siste ja ;-)

  SvarSlett