lørdag 26. februar 2011

Another week...

Ja, då er det endeleg helg. Denne veka har vore innhaldsrik og lang. Eg har vore ikkje mindre enn to turar til Stord og hatt kurs, eg har sove vekk ein dag etter ein undersøkelse på sjukehus og det har vore nokre viktige møter på jobb.. slikt får tida til å gå fort.

Nokre små begivenheter og merkelege hendingar har det og vore. Og etter beste evne har eg forsøkt å dokumentere dei..

Finn ein feil!
Eg skulle berre skunde meg og plutselig stod eg med kontakta i handa.. Og eg vågar ikkje å skru den opp igjen!


Onsdag var eg på sjukehus for å sjekke korleis spiserøret mitt såg ut.. for å få det til måtte dei dope meg. eg forsøkte å gå heim for å vakne igjen. Eg greidde å komme heim før eg sovna igjen, så vidt.

Ute i sola :)

Men det var ein fin dag å gå tur på! Friskt og fint. Eg fikk til og med ha solbriller på!:)


Torsdag var eg på hotell på Stord.... intressant!

Og så ... Min kjære iPod, som var ein fyrstegenerasjons nano, produsert i 2005 avgikk med døden kl.19.42 torsdag kveld... Tidlegare på dagen hadde eg skrytt av at han hadde funka så lenge..

:-(

Så på veg til jobb på fredag - dvs. på veg frå eit møte til kontoret - måtte eg berre gå innom eplehuset.. Tanken var i grunnen å kjøpe ein liten shuffel-sak, men då eg såg kor liten nanoen var og kor mykje plass den hadde, så falt eg for fristinga..

Den er lysegrøn - akkurat som håpet!

Sorgen og gleden de vandrer til hope..





søndag 20. februar 2011

Øvingshelg.

Vi har hatt øvingshelg i Seraf. Eg trur eg lar bildene få tale for seg.

Vi skulle lære nye sanger..

Det skal litt mat og drikke til når 16 skal på tur :)

Suppekoking på fredag kveld .. legg merke til fotografens fantastiske stil

Sjefen på kjøkkenet ;)

Sopranos

Undrende sopraner..

Hurra for alten :)

en tenor..

Vår nye musikalske leder, Wendy :)

Denna teknikken..

Maja på fregnejakt i pausen!

Reidun i sola

Gunvor syns og det var deilig med pause og sol

Are fann også veien ut i sola

Fine sokker..

Vi klagar verken på vêret eller utsikta!

Tord og Venke leika i snøen...

Strikketøy er alltid med!

Tacoforberedelser.. NO HANDS!:)

Djup konsentrasjon i hakking og rasping..

Kjøttdeigens mester :)

MMMMMMMMMMMMMMM!

I dag avslutta vi med gudsteneste.

Kort oppsummert: Det har vore ei fin helg på fjellet! :)

fredag 18. februar 2011

Sjokoladekakeeksplosjon!

Eg er rett og slett dårleg på å bake platekake. Eg forstår ikkje kva eg gjer gale - for alle seier det skal vere så enkelt.
I går skulle eg lage ei kake og ta med på øvingshelg.. Det enda opp som ei guffe som kan ligne litt på karamellsjokoladeknekk-eller noko sånt.. Smakte godt, men ser ikkje ut! Eller som den bondejenta eg er - den ser ut som ei skikkelig kuruke!

cowpoo - anyone?



den såg fin ut då eg sette den i omnen - men så, plutselig sa det poff og den eksploderte - det rann ut over alt..

FØR eg fikk vaska (måtte berre presisere det)

Så eg fekk no vaska omnen før eg la meg. Og så får vi sjå om eg vågar meg på å lage ei til før eg reiser...  Litt skeptisk.

torsdag 17. februar 2011

Prestekoner og cardio

Ja, det har visst gått nokre dagar sia sist eg blogga. Og i helga skal eg opp på fjellet uten dekning igjen, så skulle eg skrive noko så måtte det bli no.

Det har vore ei travel veke. I går var eg med på noko heilt unikt. Prestekoneforening! Det er ei forening som innheld akkurat det du trur, prestekoner. I desember neste år vert denne foreninga 100 år - sjølv om konene ikkje er det. Snittalderen trur eg er rimeleg høg, ut frå samtalen om kva ein gjorde i 1940 og 1950 vil eg anta at det er ganske sikkert rundt 70 år.. Det var jo sjølvsagt nokon som drog ned - og nokon som drog opp snittet, så heilt sikker kan eg ikkje vere.

Det er ikkje noko tull å kome på prestekoneforening i Fana prestegard!:)

Men uansett alder - disse damene var heilt fantastiske! Dei har eit enormt engasjement for born og unge, for samfunnet vi lever i og for misjon og diakoni. Eg var hyra inn til å fortelle litt om trusopplæringa, og det var ei veldig takknemlig forsamling å snakke til! Og etterpå gikk praten flittig over fantastisk god mat og kaffe. Og eg fekk blomster med meg heim som takk! Det passa jo supert i og med at eg har tatt livet av siste julestjerna! :)


Og så antar eg at det sikkert er nokon som lurer på korleis det har gått med treninga. Og det skal eg seie, eg har gått hardt ut!

nesten oppe i Fjellveien

Laurdag var eg på "gutteshopping" og kom heim med lommelykt og batteri, før eg hasta ut igjen til middag og konsert. Så då vart det ikkje trena. Men søndag møtte eg onkelen min og kusina mi til kaffe midt på dagen så då tok eg meg ein tur opp i Fjellveien.

Og etter dette har eg i grunnen trena kvar dag. Er ganske fornøgd med meg sjølv... I dag hadde eg Lars Vaular og rett opp og ned på iPoden, der eg stod på elipsemaskina og køyrde på på høgaste motstand til eg kjende blodsmak i munnen og låra brann! Men er det cardio, så er det cardio! No kjenner eg det i baken..

En dag skal eg greie å komme meg OPP denne motbakken!

mandag 14. februar 2011

Mmmmmmmmmmmmiddag!

I dag gjekk eg heim frå jobb, med Stephen Fry som les Harry Potter på øyret og funderte på kva eg skulle finne på til middag. Det er litt tiltak å lage middag til ein, men eg likar middag veldig godt, så eg prøvar å lage det dei fleste dagane.

Eg konkluderte med at eg egentlig hadde lyst på fisk, for eg hadde det berre to gonger forrige veke. Men kva skulle eg finne på... Så møtte eg plutselig på Hanna, ei flott dame eg vart kjend med i Norkirken Bergen. Ho og mannen bur rett oppi høgget her, og vi vart gåande og prate på veg heim. Og ho ga meg ei oppskrift som eg berre måtte prøve.

TORSK MED SITRONSMØRSAUS!
Du tar ei blokk med frossen torsk som du kjøper i butikken.
Så legg du den i ei ildfast form saman med litt smør, har på skiver med sitron og salt og pepper.


Så tar du på lokk (eller folie) og set det i ovnen. Her glømte eg å spørre om tida, men når fisken er tina er den ferdig sa Hanna. Eg lot den stå litt til. Det er ganske mykje vatten i desse blokkene med fisk, så du får ein herlig saus av vatten, salt, pepper, smør og sitron. Det vart faktisk ganske masse saus..


Eg åt det med poteter og gulrot til. Det var rett og slett KJEMPEGODT! Så dette anbefaler eg på det varmaste - i allefall dersom du likar fisk ;) (og det er kjempeenkelt!)

søndag 13. februar 2011

Real Group-kveld

Eg har hatt en veldig fin laurdagskveld! Desverre hadde eg berre med meg iPhonen, og ikkje eit skikkelig kamera.. så kvaliteten på bilda er deretter.


 Vi starta på Sumo - med både middag og dessert!


Eg åt sjølvsagt sushi - noko eg er veldig glad i. Det eg derimot ikkje er spesielt begeistra for  er wasabi.. så den lot eg ligge igjen!

Så bar det nokre meter lenger ned i gata for konsert med The Real Group i Salem. Vi sat på første rad, og eg var så heldig å ha plass mellom to av dei kjekkaste karane i byn! Dette kunne ikkje bli feil!




Denne filmsnutten er frå tyskland - trur eg- og denne sangen sang dei på svensk i kveld. Eg vart heilt fasinert av denne bassen! Det finnes ikkje mange slike!

Og for dei som ikkje har vore borti Real Group før, så var ett av kveldens høgdepunkt for meg BAD. Fann ein videosnutt på den og på YouTube..


Eg syns den var bedre i kveld enn den er på denne videoen, men så satt eg betraktelig bedre enn den som filma dette.. ;)

Setlista- det eineste tilbehøret på scena!

Lykkelig setlisteeier

Etterpå stua vi oss inn i bilen til Are - som er ein veldig fin bil så lenge ein berre er to. Med ein gong nokon skal knekkast inn i baksetet er den forsåvidt like fin, men litt trangare.
Men alt går med gode vener, og vi hadde fått invitasjon/eg inviterte oss til Ingelin.

fine gutane

fine jentene

Etter lenger enn eg hadde tenkt, bar det heim igjen. Og då var det bybanen som var det mest fornuftige alternativet. Og Rune skulle andre vegen, så vi gjekk dit i lag. Det er gangske kul stopp på Fantoft - og eg syns det vart eit stilig motiv når Rune stod der..


Og på mi heimreise har eg lært følgande:
1. Bybanen knirkar og piper noko utruleg.. den burde vore smurd!
2. Å komme seg av bybanen i byparken sånn i halvto-tida natt til søndag er ein utfordring - men alt går når ein berre har ein vektar eller to å hjelpe:)

fredag 11. februar 2011

I morgon skal eg byrja på eit nytt og betre liv... nææææh!

Eg begynte i dag eg!


Alle som kjenner meg veit at eg er ein livsnytar - og at eg er motstandar av slankekurar som involverer kjappe løysningar...

For å byrje i ein annan ende:

I fjor, sånn rett over nyttår var eg i tålig bra form. Eg gjekk på fjellet kvar dag det var råd og var godt fornøgd. Men så er det at det vart så himla glatt, mykje takka vere at Fløien, som er nærmaste fjell for meg, er ein elska akebakke når det er føre for slikt. Og då er det ei utfordring å gå på beina...

Frå fjelltur over munkebotn i januar i fjor

Så eg sklei litt på isen, og rykte ryggen litt ut av lage. Eg har ein ryggvirvel som ikkje funkar optimalt, så det skal ofte ikkje så mykje til. Men når du kombinerar dette med ei altfor mjuk seng, så vart resultatet at eg fekk problem med å gå motbakkar.. Og skal du gå på fjellet er det ei forutsetning at ein greier å gå oppover!

I tillegg kjende eg det innimellom - så eg hadde ei super unnskyldning for ikkje å trene - ei stund..
Men so er det slik at til lenger pause ein tek, jo vanskeligare vert det å kome i gang igjen!
Og eg har vore gjennom eit ganske heftig år på mange områder, så eg har i det siste kjent på at eg er sliten og trøtt. Det kan vere mange grunnar til dette - og fastlegen har, i godt samarbeid med cøliakiklinikken på Haukeland, sendt meg til all verdens undersøkelsar, no skal alt utredast.

Det var visst ikkje lett å få blod frå denne jenta..

Og no har eg fått beskjed om at eg manglar både det eine og andre.. Så eg må ete nokre ENORME tablettar for å unngå å bli beinskjør. (dette er visst ganske vanlig når ein har cøliaki) For ryggen min har visst noko lav beintetthet..

Monstertablett!

Eg veit ikkje kva forhold du har til badevekta - eg må seie at eg ikkje har noko varmt og kjært forhold til den. Faktisk har badevekta mi vore utan batteri det siste året... ikkje lurt kanskje, men veldig behagelig.. Men for eit par veker sidan hadde eg mitt fyrste møte med ei badevekt igjen - det var forsåvidt ikkje noko sjokk, men det var ikkje behagelig å konstantere at eg egentlig nærma meg stygt to av meg sjølv.. Så då var det berre å legge ein strategi for kva ein skulle gjere! For greit nok er eg heilt fantastisk, men to av meg er i overkant! ;)

Ikkje akkurat min beste venn...

Eg tenkte at eg fekk ta mot til meg og oppsøke treningsstudio. Eg bur jo i same kvartal som eitt, men eg gjekk forbi kvar dag og vegra meg. For eg har litt smådårlege erfaringar med slikt frå Oslotida mi, så det vart ikkje. Eg greidde rett og slett ikkje å ta mot til meg og gå inn døra..

Så fann eg ut at eg fekk ta meg sjølv i nakken og komme meg ut og gå tur. Og kom meg ut ein dag - og møtte regnet, og ikkje berre litt. Det enda med at eg gjekk innom Kiwi på veg heim igjen, etter ein tur som knapt nok gjekk til Skansen. Og der såg eg at det hadde komt eit nytt treningssenter.. nr.1 fitness..
Så eg søkte det opp på nettet..

Og der kom eg borti nok dei har kalla Easy Life. Eit livsstilsenter som har same eigarar som nr.1 fitness, og dette var spesielt tilpassa slike som meg - som ikkje har trena på lenge. Så eg tenkte at dersom eg ikkje pressar meg sjølv no, så blir det ikkje. Så eg sendte inn eit kontaktskjema. Og på mandag ringde dei, og eg stakk innom på omvisning. Og i dag hadde eg altså min fyrste time der.

BEVIS!

Og for å presse meg til å ikkje la det bli med denne eine timen og gje opp ved fyrste korsveg, så har eg no skaffa meg medlemskap i 12 månader! Så får vi sjå om det framleis er nesten 2 av meg når dette året er over.. No har eg lagt det ut her, så då må eg no vel greie det... Og kanskje greier eg å komme meg opp Stolzen i år?